torsdag 11 december 2008

Lite nytt och blandat

Davids julkalender! Enklast möjliga: köpte ett ark (säger man så??) tjock filt i naturvitt. Limmade på rutor av tunn filt i grönt och rött, lite ljus på det och ringar att hänga paket i och ; voila!


En vågig virkad filt. Det är superduperenkelt att virka vågor. Luftmaskor och stolpar och lite hoptagning. Denna filt är inte så stor, ca 35x55 cm och skall vara till David´s dockor. Som synes har jag inte fäst trådarna än....

Ett par byxor i velour från mjuka tyger. Tyvärr syns det inte pga blixten hur brun färgen är. Den är åt kaffe/kakao-böns hållet i färgen. Såå fin. Strl 104/110. Ett egenhändigt ihopknåpat mönster med blandning av Meedom och lite annat. På bredden är det strl 92/98, längden 104/110.


Elefantyget känner väl alla till vid det här laget. Från Jofotex. Brunt är fint! Raglanmodell från Meedom. Från början stor strl 92 som jag ändrat till ännu större strl 104.


Vad kan då detta vara??? Julklappar på g....


Ugglor! Blåa med limekantband från stof och stil och ugglorna givetvis från Jofotex. En underbar kombination. Beställt av en dagsisfröken till hennes brorson. David har ju ofta systerA-kläder på dagis så det är så kul med beställningar!


Landskapströja med svarta muddar. Vanlig ringning och sydd efter mönster från Meedom. Har ingen bättre bild för tillfället. Systerdotter Ellen i bakgrunden :). Tyget från Jofotex.

3 kommentarer:

Maria sa...

Så mycket fint du gjort!
Sådan där vågig filt ser iallafall svår ut att göra!!

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Filten är underbar! vill också kunna!

Nyfiken på påsarna? rutorna? !!!!

Kram!

Maria sa...

Vilken enkel och fin adventskalender. Det enkla blir ofta bäst!
/mariashemmapyssel.blogg.se